Versier je huis met foto's uit The Magic Tour.


Degenen die van de legendarische band Queen houden, zullen waarschijnlijk dol zijn op onze verzameling posters van Queen's laatste optreden, The Magic Tour, uit de zomer van 1986. Versier de muren met legendarische foto's van Freddie Mercury die zijn beroemde, gele, leren jas draagt, of vind tijdloze zwart-witfoto's van de hele band.

Alle foto's en posters die je kan vinden bij onze Queen-collectie, zijn genomen tijdens hun laatste optreden als complete band. Queen is een van de grootste live bands aller tijden en een van de weinige bands die, ook lang nadat Freddie Mercury in 1991 overleed aan de gevolgen van AIDS, overleefde.

De Magic Tour is waarschijnlijk een van 's werelds meest legendarische shows en ook het laatste tournee van Queen met zanger Freddie Mercury en hun bassist John Deacon. De show telde in totaal 26 optredens en Stockholm was de eerste stad die The Magic Tour te zien kreeg. De tour ging van start op 7 juni 1986 en had zijn laatste dag op 9 augustus van hetzelfde jaar. De foto's van deze tour zijn onsterfelijk geworden. Er is iets met het feit dat dit de absoluut laatste tour van Queen als complete groep was. Bassist John Deacon koos er later voor om met pensioen te gaan en zoals we weten werd Freddie Mercury steeds zieker.


De Magic Tour was ongelooflijk geliefd bij degenen die de show zagen, ze speelden de beste nummers zoals Seven seas of rhye, Another one bites the dust, I want to break free en natuurlijk Bohemian rhapsody. Ondanks het feit dat het bijna 30 jaar geleden is dat Freddie Mercury stierf, leeft de muziek voort. De muziek van de band was anders dan al het andere dat je eerder had gehoord. En natuurlijk had Freddie’s unieke en sterke stem (en persoonlijkheid) daar ook veel mee te maken.
 

FREDDIE MERCURY

”One year of love is better than a lifetime alone”

De rockband Queen werd opgericht in 1970 in Londen door Freddie Mercury, gitarist Brian May en drummer Roger Taylor. Hoewel bassist John Deacon de bekendste bassist van de band is, was hij niet de eerste. Ondanks dat Queen slechts 16 jaar een band was, slaagden ze erin om een ​​van 's werelds grootste live bands te worden. Gedurende hun jaren verkochten ze tussen de 170 en 300 miljoen platen, waardoor Queen een van 's werelds best verkopende muziekartiesten is.