How to

Een posterwand is zowel expressief als decoratief en kan een hele kamer tot leven brengen. Besteed daarom wat extra tijd aan de planning, om de posterwand precies zo te krijgen als je wilt!

 

Om een goed doordachte en zo aantrekkelijk mogelijke posterwand te maken, is het belangrijk om te plannen voordat je begint met spijkers in de muur te slaan. Een tip is om de posters eerst op de vloer neer te leggen in de vorm en samenstelling zoals je ze aan de muur wilt hangen. Het geeft je een idee van welke afmetingen je moet kiezen en welke samenstelling er het beste uit zal zien op de door jou uitgekozen plek.

Vaak zijn één of twee posters voldoende om de lege ruimte aan de muur boven de eethoek of het dressoir in de hal op te vullen, maar soms is er net dat beetje extra nodig. Een blikvanger die de toon zet voor het gevoel van het interieur en die de kamer goed doordacht en uitnodigend doet aanvoelen – in dat geval is een posterwand precies wat je nodig hebt.


Om ervoor te zorgen dat je eindresultaat wordt zoals je in gedachten hebt, is het belangrijk om zorgvuldig te plannen en te bedenken waar je wilt dat je posters komen te hangen en in welke vorm. Bedenk ook van te voren hoe groot de posterwand moet zijn. Ongeacht of je deze boven de bank, het bed of aan een volledig lege muur wilt hangen, het is belangrijk om eerst te meten hoeveel ruimte je nodig hebt. Vervolgens leg je de posters voor je neer en plaats je ze in de combinaties en formaties die volgens jou het meest geschikt zijn voor de door jou gekozen plek. Gebruik een groot vel papier of een wit laken en markeer de plekken waar de lijsten moeten komen, zodat je het vervolgens gemakkelijk tegen de muur kunt houden en precies weet waar je moet beginnen met spijkers in de muur te slaan. Daarna hoef je je nieuwe, mooie posterwand alleen nog maar op te hangen!
 

Een posterwand is een perfecte manier om de muren te decoreren en een lege ruimte in je interieur op te vullen.