How to

 

Plan je fotowand.


Een fotowand is zowel expressief als decoratief en kan een hele kamer tot leven brengen. Neem dus wat extra tijd om het zo te plannen dat het precies zo afloopt als je het je had voorgesteld!

 

Om een zo doordacht en aantrekkelijk mogelijke fotowand te maken, is het belangrijk te plannen voor je begint te boren, hameren of lijmen. Een tip is om de foto's eerst op de vloer te leggen in de indeling die je in gedachten hebt, voor de muur waaraan ze zullen hangen. Zo krijg je een beter idee of de muur genoeg ruimte heeft voor de fotowand en welke indeling daar het mooist zal staan.

 


Vaak zijn een of twee foto's genoeg om de lege plek aan de muur in de eetkamer of boven de ladekast in de gang op te vullen, maar soms heb je net dat ietsje meer nodig. Die blikvanger die de toon zet voor het gevoel van het interieur en de kamer bedachtzaam en uitnodigend doet lijken - dan is een fotowand precies wat je nodig hebt.


Om je eindresultaat te laten zijn wat je wilt, kan het verstandig zijn om wat planning te doen en uit te zoeken hoe je je posters wilt laten hangen en welke indeling en posterformaten je de fotowand wilt geven. Of je ze nu boven de bank, het bed of op een geheel lege muur wilt hangen, het is zinvol eerst de muur op te meten en te zien hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Dan kun je de foto's voor je neerleggen en ze in combinaties en formaties plaatsen die bij je smaak passen. Gebruik een groot stuk papier of een oud vel en teken je gewenste indeling voor het posterbord uit, zodat je het gemakkelijk aan de muur kunt hangen, en precies weet waar je de spijkers moet zetten. Voor wie thuis een projector heeft, gooi de indeling op de muur om het nog gemakkelijker te maken.


Dan kun je je mooie nieuwe fotowand ophangen!

Met een fotowand kun je op een eenvoudige en goedkope manier een muur decoreren en je huis nog huiselijker en persoonlijker maken.

Tranquility.jpg